Medlemsbrev september Inlagd september 2, 2017 av gsvanner

0

Ny säsong i faggorna!
Så härligt det känns att den nya säsongen står för dörren! Jag var med i salen när lördagen den 19 augusti vår nye chefdirigent, finländske Santtu-Matias Rouvali, dirigerade ett dundrande Sibelius-program till allmänt jubel. Det var förstås en del av Göteborgs Kulturkalas och dessutom en gest till Finlands 100-årsjubileum. Detta manifesterades också genom att Symfonikerna den 1 september spelade i Lahtis i Finland under Rouvali. Vännerna har redan tidigare mött honom vid en alldeles egen träff och fler kommer säkert vad det lider.

Planerade vänkvällar: Se aktiviteter till höger på förstasidan.

Samtliga vänkvällar äger rum i Viktor Rydbergssalen kl. 19:00 Ingen föranmälan. Pris 150 kr kan med fördel swishas i samband med studiekvällen eller betalas kontant. Kaffe & bulle ingår. SWISH nr: 123 683 72 49

Vänföreningens medlemmar har möjlighet att bevista repetition:
Tisdag 3 oktober – Samling vid stora entrén senast kl.09.40 för repetition med Susanna Mälkki och GSO. Anmälan till lunch i Konserthusets restaurang till Ulla Thelander 070/369 8017. Obs! Kortbetalning på stället.

Fikastråket – kammarmusikserie som genomförs i Götaplatsfoajén lördagar kl 11:00 och sponsras av GSV – äger i höst rum vid följande tillfällen:

Klicka här: Kommande fikastråk!

Biljett plus smörgås köps i kassan. Kom i god tid – det är ofta slutsålt!

I ett Medlemsbrev som kommer i oktober ger vi resten av höstens program plus början av 2018.

Från i somras vill jag gärna meddela att jag vid en konsert i samband med Styrsöfestivalen överlämnade två stipendier till musiker ur Göteborgs Symfoniker som under åren lagt ner ett enormt arbete och givit många musiker ur orkestern möjlighet att spela under sommaren. Det var violinisten Ingrid Sturegård som föreslagit att altviolinisterna Nils Edin och Magnus Lundén tilldelades 15 000 vardera ur Vännernas fond. Detta skedde vid en konsert den 29 juli 2017 i Styrsö kyrka. Tillkännagivandet av årets övriga stipendiater sker vid konserten den 8 november.

Vänligen,
Peter Schéle, ordförande
Göteborgs Symfonikers Vänner
031/82 80 78