Medlemsbrev September 2015 Inlagd september 16, 2015 av gsvanner

0

Bästa Symfonikervänner! – En sensation på gång!

Någon gång är det extra spännande att vara medlem i Göteborgs Symfonikers Vänner! Som nu, när vi fyller 30 år t ex, och vi anordnar en alldeles egen konsert kring firandet, onsdagen den 4 november. I glädjeyran har vi t.o.m. höjt rabatten på biljetter vid denna konsert till 75 kr (från 50 kr) och de är till salu redan nu. Några har redan köpt biljetter, det vet vi, och dessa kan få tillbaka de 25 kronorna om ni inte storslaget vill donera dem! Tala med biljettkassan. Programmet blir festligt så det förslår: Sibelius Finlandia, Mendelssohns Violinkonsert med Arabella Steinbacher och Brahms Symfoni nr 1, allt under ledning av Kent Nagano. Redan i slutet av oktober kommer nyheten kring Vännernas relation till Symfonikerna att trumpetas ut. Vid konserten den 4/11 blir det uppenbart att Vännernas relation till Symfonikerna inte stannar på det mer praktiska planet. En liten sensation är att vänta! Ta med en vän som inte är medlem så ser vi till att föreningen växer med många entusiaster redan kring den 4 november. Och – Tidigare medlemmar! – Kom tillbaka till oss i denna festyra!

För övrigt fortsätter vi med våra studiekvällar. Jan Alm hade sin första studiekväll den 7 september och vi har haft en fantastisk vänkväll då Peter Schéle intervjuade den 31-årige dirigenten David Afkham, som redan dirigerat flera av de stora orkestrarna och som blivit chefdirigent för Spanska Nationalorkestern och kör.

Kommande aktiviteter
Den 5/10 – Harpisten Erik Groenestein-Hendriks demonstrerar sitt instrument och spelar för oss.

Tisdag den 20 oktober – Vänkväll med Peter Schéle. Intervju med den unge finländske dirigenten
Santtu-Matias Rouvali, som dirigerade Symfonikerna vid senaste konserten i Slottsskogen.

Studiekvällar med Jan Alm
Den 28/9 – Sibelius Pohjolas dotter samt Symfoni nr 4.
Den 2/11 – Brahms första symfoni som spelas på festkonserten den 4/11.
Den 30/11 – Sibelius

Alla ovanstående kvällar startar vi kl 19.00 i Viktor Rydbergssalen. Ingen föranmälan. Pris 100 kr och då ingår kaffe och hembakta kakor.

Fikastråket, som sponsras av GSV, äger rum i Götaplatsfoajén vissa lördagar kl 11.00. För 180 kr, får man, förutom underbar musik av våra Symfoniker, kaffe och räksmörgås. Följande lördagar är aktuella: 3 oktober, 14 november och 5 december. Notera dessa lördagar och köp biljett i god tid!

Gå gärna in på hemsidan gsvanner.com.