Medlemsbrev hälsning från ordföranden 2017 Inlagd januari 9, 2017 av gsvanner

0

Hälsning från ordföranden:
Gott Nytt År och som ni ser har vårprogrammet redan börjat byggas upp rejält.

Jag gläder mig åt att många kom på våra vänträffar, repetitioner och mötet med trombone-stämman. Dessutom gläder jag mig åt en strid ström av helt nya vänner som har kommit till oss under helgerna och jag önskar er hjärtligt välkomna.
Vi hoppas nu att årsavgiften på 300 kr rullar in så att vi i sedvanlig ordning kan arbeta för Göteborgs Symfoniker, som f ö går från klarhet till klarhet.

Som ni säkert redan vet är Vännernas resa till London 14-17 maj redan fullbokad. Programmet är
nästan klart och presenteras i sin helhet i februaribrevet, som både är den officiella kallelsen till årsmötet den 20 mars och ett vanligt vänbrev.
De 45 gästerna till London kommer att bo på hotellet Lancaster, Lancaster Terrace, London W2. Två av tre kvällsföreställningar är nu inbokade, nämligen14/5 London Symphony Orchestra, The Barbican, Nikolaj Znaider dirigerar och spelar violin. Det blir en violinkonsert av Mozart och Tjajkovskijs femte symfoni. 15/5 Musicalen ”An American in Paris” av George Gershwin, i en utbyggd scenversion av den kända balettfilmen från början av 50-talet. Jag såg den själv i New York 2015 och den var magnifik och rolig. Den 16/5 letar vi ännu program men ni kan vara vid gott mod. I nästa brev kommer allt vara färdigt och det slutgiltiga priset meddelas. Pundet har flaxat litet grand på sistone och vi behöver avvakta.

2016 års stipendiater presenterades vid Bach-konserten den 8/12, 2016. De tillföll Jens-Kristian Sögaard, bastrombone, Terje Skomedal, violin, Morten Agerup , tuba och ensemblen GSO Barock. Sammanlagt utdelades omkring 160 000 kr.
Årets stipendieansökningar skall vara oss tillhanda den 4 april.

Vänligen
Peter Schéle