Medlemsbrev mars 2018 Inlagd mars 13, 2018 av gsvanner

0

Kära Symfonikervänner!

Den 5 mars 2018 hade vi vårt tidiga årsmöte i Stenhammarsalen i år. Som gästordförande hade jag ombett förre lagmannen i Kammarrätten i Göteborg, Gunnar Dyhre, att fungera. Detta skötte han på ett sätt som fick flera av de 100 närvarande medlemmarna i Symfonikernas Vänner att redan nämna honom som en önskad reprisgäst 2019. Han hade nagelfarit våra räkenskaper och kunde fastställa att vår skattmästares, Maria Törnblad Davidsson, noggranna arbete var utan invändning, något som våra revisorer, Jan Kärrqvist och Elias Eriksson, också konstaterade i sin revisionsberättelse. Styrelsen förblir intakt och den enda förändringen i uppställningen kring GSV är att medlemmen i valberedningen, Erik Juillard, bett att få lämna uppdraget. Han ersätts av Bengt Elias, präst i Nylöse pastorat och mångårig abonnent i Konserthuset.  Detta meddelade valberedningens ordförande, Jan Carlström, som konstaterade att Mona Lundqvist stannar på sin post.

Vi har nu bara åtta platser kvar till vår bussresa mot Malmö och Helsingborg den 18-21 maj och hela programmet kan beskådas på vår hemsida, gsvanner.com.  Mahler, Verdi, Weill, och litet till väntar på hemvägen i Skummeslövs kyrka vid Laholm. Bea Bengtsson är vår tekniska reseledare och nås på telefon 070/797 6485. Ring direkt och anmäl er!

Vänträffarna

Måndag 26 mars är det åter dags för populäre Jan Alm som broderar kring ämnet Variationsformen i musiken.

Tisdag 17 april möter vi laddade musiker ur hornstämman, redo att blåsa andan ur oss.

Tisdag 22 maj blir säkert ett minnesvärt program. Det publiceras i början av maj, då detaljerna är klara. Skriv in dagen så länge!

Vänträffarna äger rum 19.00 i Viktor Rydbergssalen i Konserthuset (ingång sceningången, Viktor Rydbergsgatan 4). 100 kr för kvällen med kaffe/te och liten kaka. Swisha gärna! SWISH: 123 683 72 49

 

Repetition blir det åter tisdag 15 maj, 10.45, (OBS Ändrad tid!) då maestro Kent Nagano leder Mahler Symfoni nr 3. Man ringer som vanligt till Ulla Thelander, 070/369  8017, om man vill äta lunch. Det blir särskilt roligt för musikresenärerna eftersom vi skall lyssna på Mahler 3 även där ett par dar senare, då under maestro Rafael Payare, som leder Malmösymfonikerna i samma verk!

 

Vi vill gärna att våra medlemmar blir våra scouter för nya medlemmar! Tag med foldrar som finns litet var stans i Konserthuset och dela med er i grannskapet.

Glad Påsk och Vår med mera!

Vänligen,

Peter Schéle, ordförande, som tackar sin styrelse för eminent jobb under året

031/82 80 78