Medlemsbrev maj 2018 Inlagd maj 20, 2018 av gsvanner

0

Kära Symfonikervänner!

 

Vi är ännu höga efter en succékväll med hornstämman i Viktor Rydbergssalen den 17/4! De fem härliga blåsarna hade med sig lika många elever från Musikhögskolan och det skapade en nästan Sorglösa Brunn-stämning, om detta uttryck ännu kan användas (med tack till Povel Ramel). Vårens vänträffar går emot final och nu har programmet finslipats till följande:

 

Tisdag 15 maj, repetition med GSO under maestro Kent Nagano (Mahler 3). Observera att tiden för uppsamling på stora trappan är framflyttad till 10.45 (från 9.45). Man ringer som vanligt till Ulla Thelander, 070/369  8017, om man vill äta lunch.

Tisdag 22 maj träffar vi ännu en maestro, nämligen Manfred Honeck, i Viktor Rydbergssalen kl 19.00, där vi som vanligt erbjuder kaffe och kakor inkluderat i 100 kr. Swisha gärna till  123 683 72 49. Honeck leder under veckan två konserter med musik av Sjostakovitj och Bruckner.

 

Vänföreningen planerar idogt för programmet under hösten, vilket presenteras i säsongens första Vänbrev i slutet av augusti. Vi är jätteglada om ni sprider vårt musikaliska budskap till flera vänner. Vår nya lilla broschyr blir klar i maj och kan hämtas i Konserthuset under normala öppettider, både i kassan och i sceningången.

Resan till Malmö och Helsingborg fyller i skrivande stund våra planeringar.  VI gläder oss mycket år de fina recensioner som Kaspar Holtens nya Rigoletto på Malmöoperan erhöll och det skall också bli roligt att jämföra den venezuelanske dirigenten Rafael Payare med Kent Naganos version här i Göteborg samma vecka! Intressant blir även besöket i Helsingborgs Konserthus, där chefdirigenten Stefan Solyom (brorson till den avlidne pianisten Janos Solyom) tar emot i anslutning till konserten i det kända konserthuset. Vi hinner även med ett stopp vid Skummeslövs kyrka, nära Laholm i Halland. Där sjunger barytonen Gustav Natt och Dag till pianospel av Karin Birgersson.

 

Glad vår och senare trevlig sommar!

Peter Schéle, ordförande