Medlemsbrev februari Inlagd februari 3, 2019 av gsvanner

0

Bästa Symfonikervänner!

Gott Nytt Musikår!

Händelser runt somliga av våra senaste program ställde till det något för oss. Den 26/11 var det meningen att dirigenten Daniel Blendulf skulle besöka oss men han ställde in med kort varsel. Solooboisten i GSO, Mårten Larsson, är en gentleman ut i fingerspetsarna och hoppade in och gjorde en rolig kväll för oss med spel och en intervju med undertecknad. Pianisten August Holmgren ställde upp och spelade piano med Larsson.

Efter en utsökt genomgång av Stravinskys Rucklarens väg av trogne Jan Alm den 3/12 var det på nyåret litet trassel igen när dirigenten Orozco-Estrada meddelade Konserthuset att han inte kunde inleda repetitionerna på måndag den 14/1 före kl 17 och kl 19 hade han givit oss OK för en intervju i Vänföreningen. Nu snickrade vi istället ihop ett nytt program, som började med att unge Philip Engström (son till stämledaren i andrafiolen, Marja Inkinen) spelade cello (bl a Rachmaninov), till viss del ackompanjerad av den ständigt närvarande pianisten August Holmgren, som även spelade ett antal solostycken (Skrjabin). Vi tackar dem för en mycket väl mottagen insats. Och även Marja för hennes stora intresse för Vännerna!

Kvällen avslutades med att vi fick lyssna på Andrés Orozco-Estradas repetition i någon timme. Han ställde även i pausen upp för en improviserad intervju i salongen.

Och som om inte detta vore nog fick Huset också återbud från Simone Young, som skulle dirigerat repetitionen den 5/2. Istället kommer en av de tunga gamla dirigenterna till hjälp, nämligen österrikaren Leopold Hager, 83, som också tar över Bruckners väldiga åttonde symfoni.

 

Så här fortsätter vårvintern:

Lördag den 16/2 k 11.00 (smörgås från kl 10.30) – FIKA-stråket (med Göteborgs Symfonikers Vokalensemble – en deltidsanställd proffskör som förstärker Symfoniska kören.) OBS! Konserthuset är kontantfritt – boka gärna biljett på www.gso.se

Måndag 11/3 kl 19.00 – Vänträff – Mezzosopranen och körcoachen Maria Forsström är en ledande kraft i hanteringen av Symfoniska kören. Vi samtalar om hennes karriär och arbete.

Måndag 25/3 kl 19.00 – Årsmöte i Stenhammarsalen! V v anmäl närvaro till Konserthusets reception 031-726 53 00. Årsberättelsen finns tillgänglig i receptionen två veckor före. Välkomna!

Måndag 8/4 kl 19.00 – Vänträff – vi möter violastämman!

Tisdag 23/4, kl 09.45 – Repetition med dirigenten Herbert Blomstedt. Anmälan senast 17/4 till Konserthuset 031-726 53 00 om man vill äta lunch.

Vänträffarna äger rum 19.00 i Viktor Rydbergssalen, Konserthuset (ingång sceningången, Viktor Rydbergsgatan 4). 100 kr för kvällen med kaffe/te och liten kaka. Swisha gärna! SWISH: 123 683 72 49

Den mångåriga medlemmen och sekreteraren Ulla Thelander har meddelat styrelsen att hon avgår från sin ytterligt välskötta post med omedelbar verkan, detta p g a ständig förlitan till en rullstol och ett tillagande problem med synen. Vi har med saknad accepterat hennes önskan och kommer i samband med årsmötet att tacka Ulla på vederbörligt och tydligt sätt. Medlemmen Mona Lundqvist kastade sig med okuvligt mod över uppgiften och kommer att kandidera till en fast plats vid årsmötet den 25 mars. Det vore roligt om så många som möjligt kom för att visa sin tacksamhet och uppbackning.

Vår resa till Stockholm 26-28 april är slutsåld och vår reseledare Bea Bengtsson (känd från London och Skåne) står beredd svara på era frågor på 070 797 64 85. Vi besöker Kungliga Operan och Stockholms Konserthus och betraktar dessa musikens guldgruvor ur alla brytningsvinklar.

 

Dags att betala Medlemsavgift för 2019  – 
350 kr/person
Frivilliga gåvor mottages tacksamt!

 Betalas till: Göteborgs Symfonikers Vänner
Bankgiro: 171-0979
SWISH: 123 683 72 49                               

Ange: Namn, adress och e-post

OBS!  Vi kommer inte att skicka ut års-etiketter att fästa på medlemskortet, utan detta gäller som det är även för 2019.

Vänligen,

Peter Schéle
Ordförande Göteborgs Symfonikers Vänner
031-82 80 78