Medlemsbrev den 10 april 2017 Inlagd april 13, 2017 av gsvanner

0

Bästa Symfonikervänner!

Vårens Årsmöte gick av stapeln den 20 mars, som vanligt i Stenhammarsalen. Det kom cirka 150 medlemmar, en historiskt hög siffra. Jag var lätt svajig i benen inför mitt första årsmöte som ordförande. Därför ringde jag blygt och frågade förre konserthuschefen Sture Carlsson om han möjligen kunde hantera klubban vid förhandlingarna. Det ville han och det gjorde han med den äran. Ny medlem i styrelsen är arkitekten Jörgen Berg, som ersätter Gunnel J:son Kahlefeldt. Hon var med praktiskt taget från början och har varit ett nav i styrelsearbete, vänträffar och guidningar. Dessutom var hon mycket engagerad i de dåvarande eftersitsarna, efter konsertprogrammen! Vi tackar Gunnel för enastående insats och värmen i den avslutande applåden var osedvanligt hög. Och rosorna stod tydligen i många dagar.

Vi tackar även revisorn Bengt Gustafsson som flyttar från staden och välkomnar istället Elias Eriksson, ekonomutbildad här på Handelshögskolan, examinerad 2015. Elias bistår kvarvarande Jan Kärrqvist. Jan-Erik Nilsson kvarstår som suppleant. Vi gläder oss åt att den gamla styrelsen fick ansvarsfrihet och att årets bokslut godkändes av såväl revisorer som stämma. Valberedningens ordförande, Hans-Erich Christenson, avgick på egen begäran och ersattes av kvarvarande Jan Carlström. Även Margareta Boström avgick. Vi tackar båda och berättar att nya i beredningen är Eric Juillard och Mona Lundqvist.

Vår ständiga (hade jag sånär skrivit) sekreterare, Ulla Thelander, ramlade på en parkeringsplats och bröt fotleden och fördes till Mölndals sjukhus där hon blev kvar en vecka på ENSKILT RUM. Jag har besökt henne där och kan konstatera att hon inte hyser några planer på att lämna sina uppdrag i Vänföreningen, men protokollet från årsmöte mm kanske dröjer en aning. Hon hemförlovades tisdag 4 april.

Till detta vill jag tillägga att London-resan är väl fylld men att ett par återbud inkommit varför det gäller att handla snabbt. På hemsidan ligger hela programmet med priser och där finns också telefonnummer för direktkontakt med reseledningen, Richard Brodd och undertecknad. Vi har ett specialsytt program som blir unikt! Välkomna!

Peter Schéle