Medlemsbrev april Inlagd april 29, 2019 av gsvanner

0

Bästa Symfonikervänner!

När ni läser dessa rader har vi hunnit lyssna till repetition med Herbert Blomstedt (23/4), möta samme Blomstedt tillsammans med Stenhammarsällskapet och en film där vår maestro dirigerar Stenhammars tvåa i Tokyo (23/4 likaså) samt om man är med på resan vara i Stockholm 26-28/4 på den årliga utfärden med Vänföreningen! Vi återkommer till dessa händelser i sommarbrevet. Men vi kan i alla fall konstatera att Årsmötet den 25 mars gick prima och styrelsen klarade sig helskinnad och vi underhölls av stipendiaterna Carolina Grinne, oboe, och Erik Groenestein-Hendriks, harpa. Vi tackade även av styrelseledamoten Jörgen Berg efter flera säsongers gott arbete och hälsade välkommen vår reseledare Bea Bengtsson som ny ledamot. Dessutom ersatte Mona Lundqvist vår trotjänarinna Ulla Thelander som sekreterare. Den 8/4 hade vi en hejdundrande Vänträff med sju musiker ur viola-stämman som gjorde en mycket uppskattad musikalisk show för oss.

Återstående programpunkter i vår:

Lördag den 11 maj kl 11.00 (smörgås serveras från kl 10.30) – FIKA-stråket.

OBS! Konserthuset är kontantfritt – boka gärna biljett på www.gso.se

Måndag den 13 maj kl 19.00Vänträff, i Viktor Rydbergsalen. Vi möter pianisten August Holmgren, som förekommit i många program kring vår verksamhet. Han berättar och spelar.

100 kr för kvällen med kaffe/te och liten kaka. Swisha gärna! SWISH: 123 683 72 49

Traditionell Slottskogskonsert den 6 juni

Inför hösten håller vi på att sy ihop programmet och i säsongens sista brev återkommer vi till detta. Jag vill gärna avsluta dessa påminnande rader med att be er sprida vårt budskap till era vänner så att fler kan dra nytta av vår verksamhet. Vår ekonomi är god, som ni kunde konstatera på Årsmötet och möjliggör generösa stipendier och instrumentinköp. Vi berättar om ännu ett i sommarbrevet.

Vänligen,

Peter Schéle

Ordförande Göteborgs Symfonikers Vänner

031-82 80 78