Medlemsbrev April 2016 Inlagd april 19, 2016 av gsvanner

0

Bästa symfonikervänner!
Nu kan vi åter njuta av de första vårblommorna även om värmen ännu inte riktigt nått oss. Vi har också haft vårt årsmöte som lockade ca 120 medlemmar. För er som inte var där kan jag meddela att Sven Steen avgick som ordförande efter nio händelserika år. Kassören Gert Frej, som varit med kring styrelsen sedan föreningens start, avgick också och utnämndes till hedersmedlem. Även Gerhard Isacsson hade valt att lämna styrelsen efter trogen tjänst. Till ny ordförande valdes Peter Schéle och till nya styrelsemedlemmar utsågs Richard Brodd, Maria Törnblad Davidsson samt Jan Lycke. Vi hälsar dem välkomna till styrelsen!

Efter förhandlingar fick vi lyssna till tre av Hvilakvartettens medlemmar, som fick GSV:s stipendium 2015 och även Nils Edin och Gregor Wybraniec, som är GSO:s representanter i styrelsen, spelade för oss innan vi minglade och fick goda laxsmörgåsar och vin.

Vad händer nu i vår i GSV?

Jan Alm har redan haft fyra mycket välbesökta studiekvällar i år, där vi noterat att en del nya medlemmar också deltagit. Han har just haft sin sista studiekväll för i vår, den 11/4, men återkommer till hösten.

Peter Schéle intervjuar måndagen den 25 april kl 19.00 den aktuelle dirigenten.

Finn Rosengren får vi lyssna till måndagen den 16 maj kl 19.00, då han talar över ämnet: Före Gurrelieder och efter. Om musikklimatet i Wien åren efter 1900.
Studiekväll med cellostämman, som talar om sitt instrument och spelar för oss, måndagen den 23 maj kl 19.00.

Ovanstående studiekvällar äger rum i Viktor Rydbergssalen, pris 100 kr och då ingår kaffe och hembakta kakor. Ingen föranmälan.

Repetition får medlemmarna bevista tisdagen den 26 april. Samling vid entrén kl 11.20 där Peter Schéle möter. Kl 12.45 har ni möjlighet att äta lunch i Kontrabaren för 100 kr och då ingår varmrätt, öl och kaffe. Anmälan om lunch görs till Konserthuset, 031- 726 53 00, senast den 22/4.

Kom ihåg Fikastråket, som sponsras av GSV, och sista konserten för i vår är lördagen den
28 maj, obs ändrat datum! Fikastråket börjar kl 11.00 och man får kaffe och räksmörgås samt vacker kammarmusik för 180 kr. Kom i god tid!

Gå gärna in på föreningens hemsida, gsvanner.com.

För styrelsen i GSV
Ulla Thelander, sekreterare
thelander.ulla@gmail.com

Ordföranden har ordet
Som nybliven ordförande i Vänföreningen ville jag bara göra mig påmind om min existens och varna för att jag regelbundet återkommer i detta blad. Jag kommer dessutom inte sällan att frottera mig med er alla vid våra olika aktiviteter, t ex vid repetitionen den 26 april. Redan kvällen före intervjuar jag veckans dirigent i Viktor Rydbergssalen kl 19.00. Denna tradition kommer att fortgå med bibehållen frenesi under hösten.

Är det någon enda som inte betalat sin årsavgift är det hög tid och jag kommer att medföra betalningslistor vid intervjun den 25 april för att kontrollera!
Jag vill gärna ha förslag om nya aktiviteter, gärna till vår nya postadress:

Göteborgs Symfonikers Vänner
c/o Göteborgs Symfoniker AB
Konserthuset
Götaplatsen
412 56 Göteborg

Vi ses i Konserthuset!
Peter Schéle